Van petfles tot decodoek

Ontdek hier hoe wij zonder het milieu te schaden van petflessen hoogwaardige decodoeken maken. Onze decodoeken zijn 320cm breed en kunnen in vrijwel ieder formaat worden geprint. 

 

Het proces:

Ingezameld

Versnipperd

Omgesmolten

Het inzamelen

Gebruikte petflessen (inclusief de dop) worden ingezameld en vervolgens gedistibueerd naar de fabriek. Hier worden de flessen gewassen met water, waarna deze versnipperd worden tot kleine plastic vlokken (granulaat).

Verhitten

De versnipperde petflessen worden omgesmolten tot vezels  welke vervolgens worden gesannen tot garen.

 

 

Gespannen tot doek

Deze microvezels worden gespannen tot garen, dit zijn kleine stukjes touw welke worden verweven tot grote textielrollen.

 

 

Geprint op sublimatie-basis

Met het printen op basis van sublimatie wordt de inkt onder hoge druk en hoge temperatuur aangebracht op het textiel. Hierdoor krijgen de inkten een hogere kleurwaarde en zitten deze permanent in het textiel.

Next generation art

Creativiteit en duurzaamheid ging nog nooit zo goed samen als nu, bekijk nu de mogelijkheden van ons circulaire kunstabonnement.

Proces na het printen van het circulaire textiel

Nadat het textiel is geprint op het duurzame decodoek, volgen er nog een aantal precieze handelingen om dit decodoek om te toveren in een waar kunstwerk. Hieronder ziet u hoe dit proces precies in zijn werk gaat.

Precies uitgesneden

Toevoeging platte pees

Doek wordt in frame gedaan

De perfecte maat uitsneden

Ieder decodoek wordt op de millimeter nauwkeurig uitgesneden. Deze precisie is nodig om het decodoek strak in het frame te spannen zodat dit oogt als een fraai kunstwerk

De platte pees wordt aan het doek genaaid 

Nadat het textiel op secure wijze is uitgesneden, wordt het decodoek van een PVC-vrije pees voorzien. Deze pees zorgt ervoor dat het decodoek strak blijft zitten in het robuuste aluminium frame.

Decodoek wordt in het frame geplaatst

Door middel van de platte pees wordt het decodoek strak in het aluminium frame gespannen. Dit is makkelijk te monteren en te demonteren.

Het program

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van ons op maat gemaakte program. Een duurzaam, wisselend en dynamisch interieur was nog nooit zo dichtbij.

Circulair kantoor

Creatieve mensen vragen om creatieve, duurzame ruimtes. Met het program zullen de muren in uw bedrijf nooit meer hetzelfde zijn.

Eigen thema's

Werk met thema’s die aansluiten op de expertise van uw organisatie. Hiermee creëert u een professionele sfeer op de werkvloer.